Hoppa till innehåll
Hem » Blogg » Företagsutveckling

Företagsutveckling

affärsutveckling

Företagsutveckling handlar om att företaget ska växa, frodas och må bra. Till grund för detta ligger tydliga målbilder, hållbara strategier, ny kunskap och oftast ett ihärdigt arbete. Ett företag som inte utvecklas stagnerar och blir sällan lönsamt. En konsult som har specialiserat sig på just affärsutveckling kan hjälpa dig att under en tid få fart på firman.

Naturligtvis går det lika bra att själv ansvara för sitt bolags tillväxt. Det finns massor av siter precis som nowbiz där den kunskapen du behöver förmedlas fritt. Utöver det finns det traditionella utbildningar i både längre och kortare format.

Kurser och utbildningar i affärsutveckling

Vill du själv jobba som konsult är det bra att grunda med en ordentlig utbildning i affärsutveckling. Det finns ett par olika att välja mellan på Sveriges högskolor och universitet. De flesta utbildningar är på 180 hp, alltså tre år, och ofta kombinerade med till exempel ledarskap.

Vill du lära dig mer men inte spendera flera år på högskolan så finns det även kortare kurser att gå. Flera privata aktörer erbjuder utbildningar med olika upplägg, till exempel online, på distans, eller över ett veckoslut.

Tips för företagsutveckling

Planerar du att utveckla ditt företag? Grattis, ett utvecklat företag har större chans till framgång. Ta del av följande tips för bästa resultat:

  • Ha ett tydligt mål och se till att målet är lika tydligt för alla inblandade
  • Vårda dina relationer till såväl kunder som samarbetspartners och anställda
  • Utnyttja ny teknik och lär dig något nytt varje dag

Viktigt med bra ledarskap

Företagsutveckling är viktigast i uppstarten av ett företag och vid större omstruktureringar. Det är viktigt att ha en tydlig planering för hur saker och ting ska ske. Det är även viktigt att alla anställda har samma vision om företagets framtid och vägen dit.

Här är det viktigt med ett bra ledarskap för att tydliggöra organisationens värderingar och mål. Än viktigare är det att från första början rekrytera rätt typ av medarbetare till företaget. Därför är det av största vikt att man som företagsledare har sin målbild tydlig och klar för sig från start.